"Κοινωνικοοικονομικοπολιτικοσυναισθηματικοί προβληματισμοί "

Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018

Πάλιουρα: Ένας άθλιος δρόμος που εγκυμονεί διαρκώς κινδύνους ατυχημάτων

Δύο χρόνια από τις πλημμύρες που είχαν πλήξει το δήμο Θερμαϊκού και ο δρόμος στον Πάλιουρα, που συνδέει παραθαλάσσια την Επανομή με τη Νέα Μηχανιώνα, αλλά και εξυπηρετεί τους καλοκαιρινούς μήνες χιλιάδες παραθεριστές και επισκέπτες, παραμένει σε απελπιστική κατάσταση, αποτελώντας ίσως έναν από τους πιό άθλιους δρόμους της Βόρειας Ελλάδας.
Εκατοντάδες αυτοκίνητα που διέρχονται από εκεί, παθαίνουν σημαντικές ζημιές, οι οδηγοί τους βρίσκονται σε μόνιμο κίνδυνο ενός τροχαίου ατυχήματος, ενώ διαμαρτύρονται συνεχώς και έντονα για τις συνεχείς φθορές και τις βλάβες που υφίστανται τα οχήματά τους.
Εκτός όμως από τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, από αυτό τον τραγικό και κατ΄όνομα μόνο "δρόμο" διέρχονται τα λεωφορεία της αστικής συγκοινωνίας των λεωφορειακών γραμμών 69Β΄(ΙΚΕΑ-Επανομή-Πάλιουρα) και 77 (Επανομή-Νέα Μηχανιώνα-Κερασιά), με τον ΟΑΣΘ να έχει απειλήσει κατ΄επανάληψη ότι θα αναγκασθεί να σταματήσει τη δρομολόγησή τους, αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση του οδοστρώματος.
Η ευθύνη για την αποκατάσταση και τη βελτίωση του δρόμου, σ΄εκείνο αλλά και άλλους κατεστραμμένους δρόμους του δήμου Θερμαϊκού, βαραίνει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που έχει την ευθύνη. Το εξοργιστικό μάλιστα είναι ότι η Περιφέρεια καθυστερεί εδώ και δύο χρόνια  την ανακατασκευή του δρόμου, αν και έχει λάβει από το υπουργείο Οικονομικών το ποσό των 15.500.000 για τα έργα αποκατάστασης από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου 2016 στο δήμο Θερμαϊκού.
Καταλαβαίνει βέβαια κανείς τι γίνεται όταν βρέχει και οι λακκούβες γεμίζουν νερά....
Μερίδιο ευθύνης, έχει όμως και η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού που δεν πιέζει φορτικά την Περιφέρεια για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου στον Πάλιουρα, ενώ δεν έπραξε τίποτα για την προσωρινή βελτίωση του δρόμου στο σημείο εκείνο, ώστε να μην ταλαιπωρούνται τα αυτοκίνητα και διατρέχουν κίνδυνο οι οδηγοί τους. "Είναι τόσο δύσκολο στο σημείο εκείνο να ρίχνατε δυο-τρεις φτυαριές άσφαλτο, ώστε να μην υπάρχει το σημερινό χάλι;", ρώτησαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού" τη διοίκηση του Δήμου. Χωρίς να πάρουν την παραμικρή απάντηση........  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου