"Κοινωνικοοικονομικοπολιτικοσυναισθηματικοί προβληματισμοί "

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018

παρακαλείστε όπως αποφεύγετε τους πνιγμούς στο Δήμο Θερμαϊκού

Χωρίς ναυαγοσωστική κάλυψη, παραμένει ο δήμος Θερμαϊκού, αν και βρισκόμαστε στο μέσο της τουριστικής περιόδου και είναι μεγάλο ευτύχημα που όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε κάποιο σοβαρό περιστατικό, που θα οδηγούσε στη δυσφήμιση της περιοχής και σε περιπέτειες το Δήμο. Η καθυστερημένη προκήρυξη για την κάλυψη της θέσης των ναυαγοσωστών, είχε ως αποτέλεσμα οι τρεις μέχρι τώρα διαγωνισμοί που προκηρύχτηκαν στις 17 Απριλίου, 12 Ιουνίου και 18 Ιουλίου, να καταστούν άγονοι, καθώς οι διαθέσιμοι επαγγελματίες ναυαγοσώστες είχαν ήδη "κλείσει" με άλλους δήμους.
Κατόπιν όλων αυτών, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Θερμαϊκού, συνεδριάζει εκτάκτως αυτή την Πέμπτη και συνεχίζοντας την προσπάθεια εξεύρεσης ναυαγοσωστών, θα προχωρήσει στη διαδικασία της απευθείας διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, με βάση το αρ. 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016. Μειώνοντας παράλληλα το ποσό της ναυαγοσωστικής κάλυψης από 168.894,56 € που ήταν για τους τέσσερις μήνες του καλοκαιριού (Ιούνιος-Σεπτέμβριος) στα 85.098,55 € για το δίμηνο που πλέον απομένει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Και όλα αυτά βέβαια, με την ελπίδα ότι θα βρεθεί κάποια εταιρία ή σχολή ναυαγοσωστών που θα αναλάβει το έργο.
Οι πέντε παραλίες που με βάση τις διατάξεις του Π.Δ. 31/2018 περί «πολυσύχναστων λουτρικών εγκαταστάσεων», έχει κριθεί ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να διαθέτουν πύργους ναυαγοσωστών, καλύπτοντας 400 μέτρα της ακτής, είναι:
1. Περαία – Πλατεία Μνήμης, 
2. Περαία – Κοχύλι, 
3. Νέοι Επιβάτες,  
4. Αγ.Τριάδα – ΠΙΚΠΑ, 
5. Επανομή – Ποταμός. 
Επίσης θα υπάρχει διάθεση ναυαγοσωστικού και ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού στην παραλία Τουρμπαλί της Νέας Μηχανιώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου