"Κοινωνικοοικονομικοπολιτικοσυναισθηματικοί προβληματισμοί "

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018

Η αποχέτευση της ...Καμπάλα προχωράει με ρυθμούς χελώνας.

και μετά σου λέει "Συνδεθείτε γιατί ...χανόμαστε"

Άκουγα ότι η ΔΕΥΑΘ είναι μια απάτη και μισή αλλά γνωρίζοντας δυο τρεις ενσυνείδητους υπαλλήλους της, άφηνα περιθώρια αμφιβολιών.
Ο λόγος αυτή τη φορά, όχι για τους λογαριασμούς που είναι μια πολύ αμαρτωλή ιστορία, αλλά για το αποχετευτικό.
Το αποχετευτικό, που επιτέλους βρίσκεται στην τελική - τελική του φάση, να συνδεθούν κι οι τελευταίοι δηλαδή που έχουν σκοπό να συνδεθούν. Δηλαδή το 50-60%!!!
Έρχεται λοιπόν ένα δελτίο τύπου, μετά χορδών και οργάνων και τυμπανοκρουσιών και μας αναγγέλλει ότι επίκεινται 1500 συνδέσεις μετά από καινούρια σύμβαση με (ποιόν άραγε;) εργολάβο.

Και για να είμαστε και σίγουροι ότι οι ιθαγενείς θα προσκυνήσουν το τοτέμ του φύλαρχου, αφήνουμε στο τέλος του Δελτίου και μια ψιλοαπειλή για το φόβο των ιουδαίων-ινδιάνων: 
Ότι, από το 2018, όλοι οι λογαριασμοί της ύδρευσης θα εμπεριέχουν "τέλη αποχέτευσης" οπότε θέλετε δε θέλετε θα το πληρώστε αυτό το ρημάδι το αποχετευτικό!

Ως εδώ ας πούμε όλα καλά.

Έλα όμως που κι αυτές οι ελάχιστες συνδέσεις που έγιναν (ζήτημα να είναι 5) θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα με την εικόνα που αφήνει πίσω τους οι υποτιθέμενες αποκαταστάσεις(;) του οδοστρώματος!

Πώς να μας πείσετε κύριοι ότι πρέπει να συνδεθούμε όταν :

1. είναι αμφίβολο το πότε θα δεήσει να έρθει η σειρά σου

2. είναι σχεδόν σίγουρο ότι με το που θα γίνει η σύνδεση, θα αποκτήσεις και μια τρύπα-δώρο στο δρόμο μπροστά στο σπίτι σου να τη βλέπεις για καιρό (και να σε βρίζουν κι οι άτυχοι οδηγοί που θα πέφτουν μέσα). 
Θα μου πεις κάντην πισίνα βρε μαλάκα να έχεις και δροσιά.
Στις φωτογραφίες βλέπουμε μια σύνδεση που ΧΑΣΚΕΙ εδώ και 15 μέρες (μη πει κανεις λιγότερο γιατι περνάω απο ...πάνω της καθημερινά). Κι ο μίστερ αποχέτευση (βλ. Καλονάς), απλά διέταξε να ρίξουν ένα φορτίο 3Α δίπλα στην καθίζηση για να δείξει έργο. Κι αν γίνεται αυτό σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους (δέχεται καθημερινά το 99% της εξόδου των αυτοκινήτων απο τις παραλίες προς Θεσσαλονίκη) φανταστείτε το τί θα γίνει στις γειτονιές που δεν τους βλέπει κανένας. 
Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο όπως συνήθως συμβαίνει πάντα σε τούτο εδώ τον τόπο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου