"Κοινωνικοοικονομικοπολιτικοσυναισθηματικοί προβληματισμοί "

Σάββατο, 14 Απριλίου 2018

Κυνηγοί Επανομής Νο 2

Πριν καιρό δημοσίευσα ένα κολάζ φωτογραφιών που είχα κάνει σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Επανομής. Σήμερα, την τιμητική του έχει το Νο 2, η συνέχεια εκείνης της φωτογραφίας, με όσους είχαμε παραβλέψει στην πρώτη ή δεν υπήρχαν φωτογραφίες τους στο αρχείο.
Η ψηφιοποίηση των φωτογραφιών και η αρχειοθέτηση ήταν μια δύσκολη δουλειά, και αν δεν ήταν ο σημερινός πρόεδρος του Κυνηγετικού, Σταύρος Καραγιόζης ο οποίος και διέσωσε το παραπεταμένο και ταλαιπωρημένο βιβλίο μελών του συλλόγου, δεν θα την κάναμε ποτέ.
Βέβαια το κίνητρο ήταν και οι θρυλικές μορφές που ξεπήδησαν μέσα απ' τις κιτρινισμένες σελίδες του, συγγενείς, γνωστοί αλλά και φίλοι που δεν είναι κοντά μας σήμερα.
ΚΥΝΗΓΟΙ με κεφαλαία γράμματα, που σκότωναν θηράματα για να φάνε κι όχι για χόμπυ, που με αιματηρές οικονομίες αγόραζαν μπαρούτι και σκάγια χύμα απ' τον Αμερικάνο και τον Αργύρη τον Καραγκιόζη για να γεμίσουν φυσίγγια, πράγμα που έκανε τον κάθε πυροβολισμό να γίνεται μετά από σκέψη και μόνο όταν ήταν σίγουρη (όχι πάντα βέβαια) η επιτυχία.
Για όσους δεν την είδαν, παρακάτω είναι η φωτογραφία της πρώτης δημοσίευσης...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου