"Κοινωνικοοικονομικοπολιτικοσυναισθηματικοί προβληματισμοί "

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Ο περιβόητος "πεζόδρομος" διαλύεται "στα εξ ων συνετέθη"

Άρχισαν σήμερα και θα διαρκέσουν για όλη την εβδομάδα οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος του πάλαι ποτέ πεζόδρομου της Επανομής που είχε καταντήσει σαν προάστιο της Ράκα.
Το αποτυχημένο πείραμα παλιότερης διοίκησης της Επανομής - που έβαλε ταφόπλακα στην εμπορική κίνηση του κεντρικής πλατείας της πόλης - φαίνεται να διορθώνεται με το στρώσιμο νέου ενισχυμένου τάπητα που να αντέχει σε μεγαλύτερα οχήματα από ...ποδήλατα!
Αυτή είναι η δεύτερη φάση - πρωτοβουλία του Δήμου, με πρώτη αυτήν της μετατροπής από δρόμο "ήπιας κυκλοφορίας" σε "μονής κατεύθυνσης" ύστερα από απόφαση του ΔΣ. (μπορεί να φαίνεται οτι παίζουμε με τις λέξεις όμως έχουν τη σημασία τους).
Τώρα μένει να βρεθεί ένας-δυο δημοτικοί σύμβουλοι της Επανομής να απαιτήσουν - διεκδικήσουν το άνοιγμα του δρόμου από τη μεριά του Ηρώου, εκεί που ήταν άλλωστε για παραπάνω από ένα ...αιώνα. 
Αν έχουν βέβαια τη διάθεση να συγκρουστούν με διάφορα οικονομικά συμφέροντα που τους συμφέρει η τωρινή κατάσταση, ακόμα-ακόμα και με το εκκλησιαστικό συμβούλιο το οποίο επί σειρά ετών "καλοβλέπει" το μαρμάρινο πλακόστρωτο ΒΑ του Ιερού του Ναού.
ΥΓ1. Αξίζει να αναφερθεί ότι η χρηματοδότηση είναι από το ταμείο του Δήμου (δεν είναι ενταγμένο δλδ σε κάποιο πρόγραμμα) και η μελέτη είναι της Τεχνικής Υπηρεσίας.
ΥΓ2. να παίρνει σειρά και κείνο το έκτρωμα που λέγεται συντριβάνι, το παρελκόμενο του "μεγάλου" έργου της πεζοδρόμησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου