"Κοινωνικοοικονομικοπολιτικοσυναισθηματικοί προβληματισμοί "

Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

παραλογισμός στο βασίλειο της λακκούβας

Μάης του 2017.
Πέφτω με το αυτοκίνητο σε λακκούβα-κρατήρα (τι πρωτότυπο) στη διασταύρωση 28ης Οκτωβρίου με Αγ. Σπυρίδωνα στην Επανομή. Το αυτοκίνητο ακινητοποιείται καθώς σπάνε και τα δυο αριστερά λάστιχα. Ειδοποιώ της τροχαία Θέρμης και μετά από καμια ώρα έρχονται για καταγραφή του συμβάντος. Πιστοποιούν καταστροφή ζαντών και λάστιχων της πλευράς του οδηγού και μετά από φωτογράφιση  αποχωρούν.
Μόνος κι έρημος στο σούρουπο, με το ψιλόβροχο να σε νευριάζει, άγνωστος στην Επανομή καθότι Μηχανιώτης και να ψάχνεις να βρεις λαστιχά για να μπορέσεις να φύγεις απ' τη ...Βυρητό.
Τελικά ήρθε ένα κινητο συνεργειο του Χριστοφοριδη και με δυο ανταλλακτικα ζαντολάστιχα πήγα μέχρι το συνεργειο.
Αλλαγή 2 ελαστικών και δυο ζαντών (χάλασε και το σετ) σύνολο 250 ευρόπουλα (και λίγα λέω). 
Την άλλη μέρα καταθέτω το τιμολόγιο, τις φωτογραφίες και το δελτίο συμβάντος απ' την τροχαία στην οικονομική υπηρεσία του δήμου Θερμαϊκού. 
"Θα ειδοποιηθείτε κύριε μόλις περάσει από το ΔΣ η αίτησή σας για αποζημίωση" και κλείνει ο πρώτος κύκλος.
Μετά το καλοκαίρι, σε μια συνεδρίαση του ΔΣ, μαθαίνω 'οτι εγκρίθηκε η δαπάνη αποζημίωσής μου και περιμένω να πάρω τα λεφτά μου. κλείνει κι ο δεύτερος κύκλος.
Μάρτης του 2018.
Προχτές, μες την εβδομάδα που πέρασε, συνεδρίαζε η οικονομική επιτροπή. Βάζω κάποιον γνωστό μου δημοτικό σύμβουλο, που συμμετέχει στην επιτροπή, να ρωτήσει για την τύχη των 250 ευρώ που περιμένω εδώ και 9-10 μήνες. 
Η απάντησή που μου έδωσε το Σαββατοκύριακο που ξαναβρεθήκαμε ήταν αυτολεξί μεταφορά της απάντησης που πήρε από την συνάδελφό του που νομίζω προήδρευε της επιτροπής : "ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΑΦΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕ". 
Σαν να την ακούω την κυρία που "αποφάσισε και διέταξε" τα παραπάνω με τη ..μειλίχια συνήθως φωνή της... Ας είναι...
Επειδή όμως ο τρίτος κύκλος δε θα κλείσει τόσο εύκολα, επιφυλάσσομαι για τα περαιτέρω.
------------------------------------
την ιστορία μου τη μετέφερε σήμερα ένας φίλος Μηχανιώτης κι επειδή ξέρω πολλούς που περιμένουν να αποζημιωθούν από παρόμοιες υποθέσεις σας την παρουσιάζω για να ενεργοποιηθείτε όσοι παθόντες. 

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος7/3/18

    Καλά να πάθεις παλιομηχανιώτη... στο χωριό σας δεν έχετε δικές σας λακκούβες να πας να πέσεις; Μήπως έσκαψες μόνος σου τη γούρνα κι έπεσες μέσα εξεπιτούτου προκειμένου να δυσφημιστεί το υπέροχο χωριό μας; Σε τσάκωσα αργυρώνητε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή