"Κοινωνικοοικονομικοπολιτικοσυναισθηματικοί προβληματισμοί "

Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018

70 χιλιάρικα για φέτος η ναυαγόσωση, με 2 πύργους και ανάλογους ..λάιφγκαρντς ο Ποταμός. Μετά απ' αυτά ο πνιγμός θα θεωρείται ...προβοκάτσια!

Τις πολυσύχναστες παραλίες του αναλαμβάνει να καλύψει ναυαγοσωστικά με έξι πύργους ο Δήμος Θερμαϊκού, ενόψει της θερινής περιόδου...
Φέτος, η παραλία του Ποταμού στην Επανομή, θα είναι εξοπλισμένη με δύο ναυαγοσωστικούς πύργους, εξαιτίας της μεγάλης της έκτασης (συνολικού μήκους 1200 μ.), σε αντίθεση με τις υπόλοιπες, όπου ο ένας πύργος επαρκεί για τις υφιστάμενες ανάγκες.

Για την ανάθεση εγκρίθηκε η διενέργεια Διαγωνισμού, ενώ οι υπηρεσίες, που προβλέπονται, η εκτέλεση των οποίων βαραίνει τον προκύπτοντα από το Διαγωνισμό ανάδοχο, αφορούν στον πλήρη εξοπλισμό των έξι πύργων με τα απαραίτητα ναυαγοσωστικά εφόδια, το κατάλληλο ιατροφαρμακευτικό υλικό, ναυαγοσωστικό σκάφος και κοινό εξοπλισμό, καθώς επίσης τη στελέχωσή τους με ένα ναυαγοσώστη, με εξαίρεση την παραλία του Ποταμού στην Επανομής, για την οποία προβλέπεται ένας επιπλέον τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις αργίες, εξαιτίας της μεγάλης επισκεψιμότητάς της.

Στις υπηρεσίες συμπεριλαμβάνεται και η οριοθέτηση του χώρου των λουόμενων, σε θαλάσσια περιοχή 600μ. σε όλες τις παραλίες που προαναφέρθηκαν και η οποία περιλαμβάνει την τοποθέτηση πλωτών σημαντήρων, τη συντήρησή τους και την αναπλήρωσή τους, σε περίπτωση καταστροφής ή απωλειών, κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου, καθώς και η απομάκρυνσή τους μετά το πέρας της περιόδου.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της δαπάνης ανέρχεται στα 70.234,05 ευρώ, για χρονικό διάστημα τριών μηνών, δηλαδή για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, ενώ η χρηματοδότηση θα είναι από ιδίους πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου