"Κοινωνικοοικονομικοπολιτικοσυναισθηματικοί προβληματισμοί "

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018

επιτέλους η Επανομη από χωριό έγινε ...πόλη!*

Δευτέρα, 22/1 πουρνό-πουρνό.
Πας σαν άνθρωπος ν' ανοίξεις το μαγαζί σου και το βλέπεις ΘΕΡΙΝΟ.
Κι ευτυχώς έτυχε να έχεις φαρμακείο αλλιώς δε θα το γλύτωνες το εγκεφαλικό!
Διασκεδάζουμε την μαύρη δυστυχία που έχουμε όλοι οι επαγγελματίες που φτάσαμε σ' ενα σημείο να μη ξέρουμε πώς θα βρούμε το μαγαζί μας το πρωί.
Τα κρούσματα διαρρήξεων-κλοπών στην Επανομή το τελευταία δίμηνο, έχουν περάσει τα είκοσι (και με τον γράφοντα ανάμεσα) και όσο αφορά τα καταστήματα, οι τεχνικές έχουν περάσει πλεον σε κινηματογραφικό επίπεδο.
Κι όλα αυτά μέσα στην "κεντρική" πλατεία όπως συνηθίζουν να την ονομάζουν όσοι την επισκέπτονται μόνο στις εθνικές γιορτές και σε κάτι αναβοσβησίματα δέντρων. 
Μέσα στον θρυλικό "πεζόδρομο" του πάλαι ποτέ δήμαρχού μας!!!
Μέσα στο "παζάρι", στο ιστορικό κέντρο της Επανομής που πριν από 10 το πολύ 15 χρόνια, έσφυζε από ζωή και κίνηση μέχρι τα χαράματα.
Kαι σήμερα, έχεις τα κλεφτρόνια να κόβουν με σιδεροψάλιδο! το ρολό ασφαλείας, να σπάνε με μια κοτρώνα το χοντρό τζάμι και να μπουκάρουν μετά από τόσο φασαρία ανενόχλητα στην περιουσία μου-σου.
Θα μπορούσα να γκρινιάζω όλη νύχτα για την πλατεία αλλά το θέμα είναι η θρασύτητα που έχουν αποκτήσει οι επιτήδειοι και εκμεταλλεύονται τη απουσία κίνησης, αστυνόμευσης, φωτισμού και ενδιαφέροντος στην τελική και κάνουν ότι  θέλουν.
Eν κατακλείδι, να παρακαλάμε να μη φύγει μετά την αστυνομία και η κοινότητα, με τις όποιες υπηρεσίες έχουν απομείνει οι οποίες και διατηρούν μια στοιχειώδη κίνηση μέχρι το μεσημέρι.
Θα μείνουμε δυο-τρεις μαζόχες μαγαζάτορες κι ο Αλέκος ο σκύλος της Λενίτσας.

*"Πόλη" με όλα τα αρνητικά του προσδιορισμού και κανένα θετικό.
...συνεχίζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου