"Κοινωνικοοικονομικοπολιτικοσυναισθηματικοί προβληματισμοί "

Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017

απόφαση για αναθεώρηση των χρήσεων γης ανοίγει το δρόμο για την αξιοποίηση αλλά και την εκμετάλλευση πολλών ακινήτων που δεσμεύονταν μέχρι τώρα απ’ το Γενικό Πολεοδομικό

Εγκρίθηκε η μελέτη για την αναθεώρηση των χρήσεων γης στην Επανομή και τη Μηχανιώνα, μετά από απόφαση του ΔΣ του Θερμαϊκού. 
    Η μελέτη κρίνεται αναγκαία, καθώς σύμφωνα με την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία, οι τροποποιήσεις των χρήσεων γης εντός του σχεδίου πόλης, οι οποίες προτάθηκαν και εγκρίθηκαν από το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δημοτικής Ενότητας Επανομής και Δημοτικής Ενότητας Μηχανιώνας, δεν ισχύουν άμεσα με την έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, αλλά απαιτείται πολεοδομική μελέτη για την εφαρμογή τους.
Η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο για την αξιοποίηση αλλά και την εκμετάλλευση πολλών ακινήτων που δεσμεύονταν μέχρι τώρα απ’ το Γενικό Πολεοδομικό.

όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ: ...Με τις προτεινόμενες αλλαγές των χρήσεων γης επιδιώκεται, μεταξύ άλλων, η κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των μελλοντικών κατοικιών των περιοχών, η ενδυνάμωση των μικτών χρήσεων γης στους πυρήνες των οικισμών, που εξαπλώνονται γεωγραφικά, η κάλυψη των απαραίτητων κοινωνικών υποδομών για την εξυπηρέτηση του μελλοντικού πληθυσμού, η κατάλληλη κυκλοφοριακή οργάνωση και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Το πρόβλημα με το χαρακτηρισμό «αμιγής κατοικία» έγκειται στον περιοριστικό χαρακτήρα εμπορικής χρήσης των ακινήτων, με αποτέλεσμα πολλά να παραμένουν ανεκμετάλλευτα, χωρίς ωστόσο, να απαλλάσσονται και οι ιδιοκτήτες τους από τον δυσβάστακτο ΕΝΦΙΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου