"Κοινωνικοοικονομικοπολιτικοσυναισθηματικοί προβληματισμοί "

Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017

δημοτικό αναψυκτήριο (...χμ) Ποταμού Νο 6. "....σαν κοστος διατηρησης αυθαιρετου θα πληρωνει 1.600 ευρω το χρονο, οι καφεδες δηλαδη μιας καθημερινης. ωραιο ξεπλυμα δηλαδη, με τις ευλογιες του δημου και της πολεοδομιας. Δεν θελει κοπο, τροπο θελει!" Παν. Καβ.

συμπέρασμα...θα πληρώσουν 1800 ευρώ το χρόνο και το μαγαζί θα παραμείνει στη θέση του και θα λειτουργεί κανονικά, επ' αόριστον. 

προφανώς εδώ υπάρχουν πλάτες που στηρίζουν την ύπαρξη αυτού του μαγαζιού (και άλλων βεβαίως). 

Η γνώμη μου είναι ότι δε φταίει ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού. Δε φταίει καν ο τοπικός κομαντάντε που λύνει και δένει και βγάζει άδειες όποτε γουστάρει για να τις μοιράσει παράνομα όποτε γουστάρει.

Φταίνε αυτοί που ψήφισαν , φυσικά, και εξέλεξαν τέτοιους τύπους σε καίριες θέσεις. Διότι οι άνθρωποι αυτοί ήσαν γνωστοί εκ των προτέρων, όλοι γνωρίζαμε τι προετοίμαζαν για τον ποταμό (και γενικότερα). Παρόλ' αυτά αυτή η δημοκρατία του κώλου που έχουμε τους δικαίωσε. Αυτοί οι πολίτες που ψήφισαν με ρουσφετολογικά κριτήρια και είναι πάντα στο απυρόβλητο φταίνε. Η ήρεμη και αθόρυβη σαπίλα των τελευταίων 100 και βάλε χρόνων που μια ζωή τρουπώνει σε θέσεις της πυροσβεστικής, των ΕΛΤΑ,όλων των δημοσίων υπηρεσιών ακόμα και των σχολείων. 

Ας το πάρουμε χαμπάρι επιτέλους ότι αυτή η πραγματικότητα μας αξίζει. Πολύ απλά διότι αυτό θέλουν οι πολλοί. Και οι πολλοί πάντα νικάνε, αυτό είναι το σωστό. 

Το πρόβλημα είναι ότι οι πολλοί, είναι αγράμματοι , κλεφτοκοτάδες, ρουσφετολόγοι και παλιοτόμαρα , που από ανάγκη και ανικανότητα έγιναν γλύφτες και παρατρεχάμενοι του κάθε πονηρού βλάχου που κατάφερε (εύκολα) να τους ψήσει ότι αυτός μπορεί να τους δικαιώσει εκπροσωπώντας τους. Και εδώ τελειώνει η ιστορία. 

Καλές δουλειές να ευχηθούμε στα μαγαζιά του ποταμού. Και καλά έσοδα. Είναι η δημοκρατία που μας αξίζει ηλίθιε. 

κάψος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου