"Κοινωνικοοικονομικοπολιτικοσυναισθηματικοί προβληματισμοί "

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017

ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΕΠΑΝΟΜΗΣ. η ΔΙΚΗ για τους συλληφθέντες στο γήπεδο της Αναγέννησης γίνεται στις 13 του Νοέμβρη

Πέρασαν 3,5 χρόνια απ' τη μέρα που 7 συμπολίτες μας συνελήφθησαν (με βαριές κατηγορίες σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο), διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα της προάσπισης της υγείας των παιδιών μας, αυτό της απομάκρυνσης της δολοφονικής γιγαντοκεραίας απ' το. 
Πέρασαν 3,5 χρόνια απ' τη μέρα που το θρασύδειλο συμβούλιο της Αναγέννησης κάλεσε τα ΜΑΤ και μετέτρεψε μια απλή διαμαρτυρία κατοίκων σε δικαστικό γολγοθά για αυτούς τους  συμπολίτες μας. 
"...οι άρχοντες φοβήθηκαν μη πάθουνε ζημιά
και την κουτάλα χάσουνε μαζί με τα ζουμιά..."
Αφήνοντας στην κρίση του κόσμου "...το χαφιεδότσουρμο, αυτούς που αποτελούνε τον τοπικό κορμό..." δίνουμε βαρύτητα στην κρίσιμη δίκη της 13ης Νοεμβρίου, εκεί που "παίζεται" το μέλλον των 7 φίλων και συμπολιτών μας.
Είναι επιτακτική ανάγκη να τους συμπαρασταθούμε στο δύσκολο αγώνα τους που αν το καλοσκεφτούμε, τον δίνουν για όλους μας και προπαντός για τα παιδιά μας.

                    Κάλεσμα συμπαράστασης
Η ακτινοβολία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας είναι μια πηγή περιβαλλοντικής μόλυνσης με σοβαρές συνέπειες στην υγεία των πολιτών, ιδίως των παιδιών, όπως προκύπτει από πλήθος επιστημονικών μελετών, τόσο λόγο της έντασης της η/μ ακτινοβολίας που εκπέμπουν όσο και της πρακτικά ανεξέλεγκτης χωροθέτησής τους εντός οικισμών και δίπλα σε σχολεία , νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς, κλπ. Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, εκμεταλλευόμενες ένα σκανδαλωδώς υποστηρικτικό προς αυτές νομοθετικό πλαίσιο και όντας ολιγοπώλιο, αποκομίζουν τεράστια κέρδη σε βάρος της υγείας μας. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η σημερινή δημοτική αρχή, μετά από αδιέξοδες διαπραγματεύσεις τριών χρόνων με τις εταιρίες αυτές για την απομάκρυνση τέτοιων κεραιών, αναγκάζεται να προχωρήσει σε αγωγές εναντίον τους.
  Οι αντιδράσεις των πολιτών  για την απομάκρυνση τέτοιων κεραιών είναι συχνό φαινόμενο σε όλη την ελληνική επικράτεια, τα τελευταία χρόνια. Σε όσες περιπτώσεις κατορθώθηκε να απομακρυνθούν οι κεραίες, αυτό δεν έγινε ούτε μετά από διαπραγματεύσεις με τις εταιρίες αλλά ούτε και με απόφαση δικαστικής αρχής. Έγινε μόνο με δυναμική πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, με η χωρίς την υποστήριξη του δήμου. Η αποφασιστικότητα του κόσμου ανάγκασε τις εταιρίες να υποχωρήσουν.
Στην Επανομή, έγινε μια μαζική κινητοποίηση κατοίκων (12/1/2014), για την απομάκρυνση μιας ισχυρής  κεραίας της cosmote, που τοποθετήθηκε μέσα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της πόλης, κοντά σε σχολεία και σε χώρους που αθλούνται παιδιά. Τότε συνελήφθηκαν επτά συμπολίτες μας και υπήρξε ένα σημαντικό κύμα συμπαράστασης από το σύνολο σχεδόν των μαζικών φορέων της πόλης , την δημοτική αρχή, αλλά και από απλούς πολίτες.   
Σε 20 μέρες περίπου (13/11/2017), στις 9.00πμ, θα γίνει η δίκη των 7, στο Δ΄ Μονομελές Πλημ/κειο Θες/νικης, στο ισόγειο του Δικαστικού μεγάρου. Είναι σημαντικό να εκφραστεί για άλλη μια φορά η έμπρακτη υποστήριξη στους συλληφθέντες, τόσο από τους μαζικούς φορείς με ανανέωση των ψηφισμάτων συμπαράστασης όσο και από απλούς πολίτες με την παρουσία τους στο δικαστήριο, για όσους αυτό είναι δυνατόν. Γιατί ο αγώνας για την απομάκρυνση των κεραιών και την προστασία της υγείας μας μπορεί και πρέπει να έχει συνεχιστεί.

Η συντονιστική επιτροπή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου