"Κοινωνικοοικονομικοπολιτικοσυναισθηματικοί προβληματισμοί "

Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2017

Ρεπορτάζ της ΕΡΤ εκθέτει τον Δήμο Θερμαϊκού για μπαζωμένα ρέματα (βίντεο)

 απ' τον Ακτιβιστή
Ένα δίλεπτο ρεπορτάζ που πραγματοποίησε συνεργείο της ΕΡΤ σε περιοχή κοντά στον υδροβιότοπο της Επανομής "αποκαλύπτει" εστία απόθεσης κλαδεμάτων και ογκωδών απορριμμάτων.
Το θέμα έθεσαν κάτοικοι  που κατήγγειλλαν την απόφραξη  αυτή με μαρτυρία του συνδημότη μας κ Απόστολου Πλαστήρα. Ζητούν διευθέτηση του ρέματος ώστε να διευκολύνονται τα νερά να βρίσκουν διέξοδο προς τη θάλασσα, την τοποθέτηση απαγορευτικής πινακίδας και την δενδροφύτευση κατά μήκος της διαδρομής του ρέματος.
Ο δήμαρχος που ρωτήθηκε σχετικά δεν αρνήθηκε την ύπαρξη σημείων που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα και διαβεβαιώνει πως γίνεται προσπάθεια διάνοιξής των αλλά αναγνωρίζει πως οι ρυθμοί είναι δυστυχώς αργοί.
Να σημειωθεί πως αν και υπάρχει σχεδιασμός για διευθέτηση των ρεμάτων και έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, δεν προβλέπεται πως για τη φετινή φθινοπωρινή περίοδο θα δούμε την εκκίνηση των έργων.
Να επιμείνουμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα (που αφορά πολλούς δήμους και όχι μόνο τον του Θερμαϊκού) είναι η μη ύπαρξη αδειοδοτημένου χώρου συγκέντρωσης ογκωδών και η μη λειτουργία διαδημοτικού σπαστήρα μεγάλων δυνατοτήτων.
Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου