"Κοινωνικοοικονομικοπολιτικοσυναισθηματικοί προβληματισμοί "

Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

Παραλία Ποταμού (κοντά στο Ναυάγιο)

το κείμενο και τις φωτογραφίες μου τις έστειλε αναγνώστης
και τακτικός επισκέπτης της συγκεκριμμένης περιοχής.
Η παραλία της Ποταμού δεν είναι μόνο η οργανωμένη και δυστυχώς στους περισσότερους ίσως να έχει ξεφύγει από την προσοχή το μεγαλύτερο της κομμάτι προς το Ακρωτήριο.

Δεν θα μιλήσω για το χάλι του Ακρωτηρίου που είναι λίγο  πολύ γνωστό (ίσως και αναπόφευκτο, δεν ξέρω, μιας και γίνανε πολλά τα αμάξια που πάνε εκεί)

Όμως προσωπικά θεωρώ απαράδεκτο, ο κάθε τυχάρπαστος να κάνει ότι του κατέβει στο κεφάλι με το πρόσχημα (και μόνο πρόσχημα, τονίζω) ότι σώζει (!!!!) την παραλία από τα τζιπάκια που την καταστρέφουν.

Συγκεκριμένα στο σημείο της παραλίας πριν το Ναυάγιο και στο ύψος των μεγάλων αμμόλοφων (άλλη πικραμένη ιστορία και αυτή με τις γουρούνες και τα 4Χ4 που ανεβαίνουν και κάνουν τη μια καγκουριά μετά την άλλη), όπως θα δείτε από τις φωτογραφίες, το μέρος όλο έχει «αξιοποιηθεί» κατάλληλα από κάποιον κάφρο που θεωρεί ότι είναι του μπαμπά του το τσιφλίκι και μπορεί να κάνει ότι θέλει.
 
Ο τύπος κάνει εργασίες εδώ και 2-3 χρόνια τώρα, όλες με το φτυάρι, σε μήκος 150 περίπου μέτρων (!!!!) όχι μόνο στην παραλία αλλά και στο δρόμο με σκοπό να εμποδίσει τον κόσμο και τα αμάξια να πηγαίνουν σε εκείνο το σημείο. (Η έκταση των «έργων» φαίνεται στη φωτογραφία 1). Όταν πέρυσι πήγα και τον ρώτησα αν έχει το δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο, το έπαιξε και μάγκας (ως είθισται στην Ελλάδα όλοι μάγκες είμαστε) και μου είπε τσατισμένος μάλιστα πως «επαναφέρει το τοπίο στην αρχική του κατάσταση», πριν αρχίσουν να πηγαίνουν εκεί τα τζιπάκια που το κατέστρεψαν. Από προσχήματα και επιφάσεις στην Ελλαδάρα μας άλλο τίποτε.

Στην πραγματικότητα ο τύπος έχει κάνει μια παραλία γι αυτόν και τους κολλητούς του για να κάνουν ανενόχλητοι μπάνιο γυμνοί. Έχει  γεμίσει με 7 λάκκους μεγάλων διαστάσεων την παραλία (μερικές είναι και 5Χ5 μέτρα) και πάνε σαν τα καβούρια και χώνονται εκεί μέσα (στη φωτογραφία 14 φαίνεται ένας από αυτούς και στη μεγάλη αεροφωτογραφία φαίνονται και οι 7 από τη μια άκρη της παραλίας μέχρι την άλλη).


Ο δρόμος σε όλο του το μήκος έχει γεμίσει από το κάτω του μέρος (προς τη θάλασσα) με μεγάλα χαντάκια, βάθους ως 50 εκ σε μερικά σημεία (φωτογραφίες 2-5) ενώ από την επάνω του πλευρά, προς τη «στέπα», έχει αναχώματα για να μη μπορούν να παρκάρουν εκεί αμάξια (φωτογραφίες 6-7).  Η δε παραλία έχει σε όλο της το μήκος ψηλά  αναχώματα-λόφους  προς την πλευρά του δρόμου για να μη φαίνεται αυτός και οι φίλοι του στα αυτοκίνητα και στους πεζούς που περνάνε (φωτογραφίες 8-11).

Και όλα αυτά τα έκανε ένας και μόνο άνθρωπος με το φτυάρι!!!! Δεν ξέρω το αισθητικό αποτέλεσμα τέτοιων επεμβάσεων ή καλύτερα δεν θα ήθελα να μπω σε αυτή τη διαδικασία αξιολόγησης παρά τις τρομερές μου ενστάσεις (προσωπικά το θεωρώ απαράδεκτο και καταστροφή του περιβάλλοντος, μεγαλύτερη από αυτήν που πιθανόν θα προκαλούσαν αμάξια αν πάρκαραν εκεί). Το θέμα είναι: έχει δικαίωμα ο οποιοσδήποτε τυχάρπαστος να σφετερίζεται με αυτόν τον τρόπο ένα δημόσιο χώρο που ανήκει (ή θα έπρεπε να ανήκει) σε όλους μας;

Κανένας Εισαγγελέας δεν θα βρεθεί να τον σταματήσει;
                                                                                        ΚΟΚΟΣ
ακολουθούν περισσότερες φωτογραφίες..... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου