"Κοινωνικοοικονομικοπολιτικοσυναισθηματικοί προβληματισμοί "

Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Επίγειος παράδεισος (ο πάλιουρας). του Χρ. Ευαγγελινού

ακόμα κι η πινακίδα μας ...τρολλάρει!
Καλησπέρα καλησπέρα,

Η πλαζ στον πάλιουρα παραχωρείται δωρεάν για 20 χρόνια στην Ιερά μητρόπολη νέας κρήνης και καλαμαριάς με απόφαση  του τοπικού συμβουλίου της επανωμής. Σκοπός είναι η εκμετάλλευση από πλευράς μητρόπολης, η οποία θα δημιουργήσει κατασκήνωση για τους θερινούς μήνες , ενώ κατά τους χειμερινούς μήνες θα λειτουργεί ως κέντρο πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων.
 Τα ερωτήματα είναι πάρα πολλά , αλλά ας μείνουμε στα βασικά:
1) Γιατί να παραχωρηθεί αυτή η πλαζ και γιατί να μη την εκμεταλευτεί ο δήμος για ίδιον όφελος?
2) Αφού θες να την παραχωρήσεις γιατί δε την δημοπρατείς  ώστε να αποκομίσεις το μέγιστο δυνατό κέρδος?
3) Γιατί η Αγία Μητρόπολη δε συνεργάζεται με το μοναστήρι της αγίας Αναστασίας στο αγελαδάρικο (cow beach) στο οποίο έχει ιδιόκτητο έδαφος? Και οι δύο στην εκκλησία της Ελλάδας δεν υπάγονται? Κι ας κάνει εκεί τη θεάρεστη κατασκήνωση της και τις χειμερινές εκδηλώσεις της.
4) Γιατί ο προηγούμενος ενοικιαστής έσταζε κανονικά γύρω στα 15 χιλιάρικα το χρόνο και τώρα η επανωμή λέει στη μητρόπολη έλα και κάνε ότι γουστάρεις.
 Τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι του τύπου τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμμύδια...
5) Εγώ κύριε είμαι άθεος και μ αρέσει να πηγαίνω  για μπάνιο στον πάλιουρα. Γιατί με υποχρεώνεις να πληρώνω τα όποια δημοτικά τέλη που αφορούν τη συγκεκριμένη παραλία (ή ακόμα και το εισιτήριο εισόδου) που την
εκμεταλεύονται χριστιανοί ορθόδοξοι. Γιατί πρέπει να με εγκρίνει το οποιοδήποτε ιερατείο για να κάνω μπάνιο? Άμα είναι έτσι , να δοθεί δωρεάν και μια παραλία για τους μωαμεθανούς και μία για τους εβραίους και μία για τους άθεους. Ή μήπως δεν είναι όλοι ίσοι τελικά?

Εδώ, στην επανωμή ειδικά, παρατηρώ την τελευταία διετία μια έντονη παρουσία του κλήρου που δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Μόνιμη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα, χορηγίες σε εκδηλώσεις, πύρινοι λόγοι των υψηλόβαθμων ιερέων και διαρκής "διάλογος" με την εκλεγμένη δημοτική αρχή. Πολλά πάνε έλα ρε παιδί μου, μήπως χρειάζεται κάποιος χριστιανός ερασιτέχνης τροχονόμος να τους βάλει σε μια σειρά?  Πολύ βρωμάει αυτή η υπόθεση και τα προηγούμενα ερωτήματα καλό είναι να απαντηθούν κάποια στιγμή.

Φυσικά όλα αυτά είναι λογικό να συμβαίνουν σε έναν τόπο σαν την επανωμή. Την επανωμή της πλατείας μεταξά! Την επανωμή των αργυρείων, και των θαυματουργών εικόνων. Την επανωμή που κυνηγάει τους γιαχωβάδες με τον τηλεβόα μέσα από το αυτοκίνητο, την επανωμή της χρυσής αυγής και των 25χρονων φασιστάκων. Ε τώρα θα υπάρχει και η ιερή πλαζ της επανωμής.

6) Γιατί παραχωρείς ολόκληρη την πλαζ για 20 χρόνια δήμαρχε και δεσμεύεις και τους επόμενους? Ή μήπως θα είσαι στην εξουσία μέχρι το 2037? τόσο σίγουρος είσαι?

Τέλος, όσον αφορά τον πολιτισμό (αυτή την ξεχειλωμένη κάλτσα πια) που θα προσφέρει η μητρόπολη στους νέους μόνο μια εικόνα μου ρχεται στο μυαλό....ετοιμάζουν (όπως πάντα) καινούργιες σάρκες για κάψιμο, τους τζιχαντιστές μασονοφάγους  χρυσαυγίτες της επόμενης μέρας. Σας εύχομαι να φέρετε και τον Αμβρόσιο στα εγκαίνια.

Ο διάολος έχει πολλά παγκάρια συνάνθρωπε. Και τα περισσότερα από αυτά γράφουν απ έξω αγαπάτε αλλήλους .Αλλά ας πούμε και μια άλλη αλήθεια, λίγο πιο βαριά... Η οποιαδήποτε δημοτική αρχή δε θα μπορούσε να χαρίζει φιλετάκια σε καμιά μητρόπολη  αν δεν είχε την εκλογική νομιμοποίηση. Κι αυτό θα πρέπει να μας οδηγεί όλους απ ευθείας μπροστά στον καθρέφτη μας.

Τέλος , πρέπει να ειπωθεί κι αυτό , ένα δράμα δε θα ήταν δράμα αν δεν είχε και μια δόση κωμωδίας : Οι ίδιοι που επαίρονται για την οικονομική άνθηση του ποταμού και για τα πλήθη που συρρέουν εκεί ασταμάτητα (τύφλα τα γκαβά μας)  είναι οι ίδιοι που υπέγραψαν να δοθεί το φιλέτο του πάλιουρα δωρεάν χωρίς κανένα έσοδο για τη λατρεμένη τους επανωμή. Η δεξιά του κυρίου δε θα ηττηθεί ποτέ.

υ.γ. 1 Ελπίζω (που δε το νομίζω) η διαδικασία να σταματήσει κάπου εδώ και να μη πάρει έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο, ή από την περιφέρεια.

υ.γ. 2 Η εκκλησία μια χαρά τα κατάφερε, της βγάζω καπέλο. Εμείς είμαστε μαλάκες που το επιτρέψαμε. Και όταν λέω εμείς δεν εννοώ το τοπικό συμβούλιο, εννοώ τους ψηφοφόρους δημότες.

υ.γ. 3 Προτείνω τη μετονομασία του δρόμου που οδηγεί στην πλαζ σε "λεωφόρος Αμβροσίου". Και τα Αργύρεια να γίνονται εκεί (αυτό σοβαρά θα ήταν μια ανάσα για την επανωμή) .  

                              χρήστος ευαγγελινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου