"Κοινωνικοοικονομικοπολιτικοσυναισθηματικοί προβληματισμοί "

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

ΚΑΙ ΣΥ ΤΕΚΝΟ ΓΕΩΡΓΙΕ? (πολύ εύστοχα αναρωτιέται ο 'πολίτης επανομής' στο φειςμπουκ)

Τις λέξεις ΕΥΘΙΞΙΑ και ΦΙΛΟΤΙΜΟ αναφέρει ο farosthermaikou στην ανάρτηση που κάνει δημοσιεύοντας την απόφαση-κόλαφος για το τοπικό (τρομάρα μας) συμβούλιο της Επανομής που με ψήφους 3-2 έστειλε την παραχώρηση της πλαζ του Πάλιουρα στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα περαιτέρω. Με τη σύμφωνη γνώμη των 3 "σωματοφυλάκων" του, πλέον ο Μαυρομάτης είχε ελεύθερο το πεδίο να δώσει γη και ...πεύκα στον Εφραίμ Νο 2 του κατεπανικίου της Καλαμαριάς. (Και μη γελάς φιλε αναγνώστη για τη λεξη κατεπανικιο. Μη νομίζεις ότι ελευθερώθηκες ποτέ από κάθε λογής υποτέλειες με τέτοια γιουσουφάκια που μπλέξαμε!)
γράφει μεταξύ άλλων ο Φάρος:
"....  Μέχρις εδώ, όλα καλά και ευτυχώς που έγκαιρα αντιλήφθηκε ο δήμαρχος το ολίσθημα στο οποίο επρόκειτο να υποπέσει η διοίκησή του. Υπάρχει όμως τεράστιο θέμα με τα τρία μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Επανομής, που λίγες μέρες πριν εισαχθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, έσπευσαν προθύμως να γνωμοδοτήσουν θετικά «στη δωρεάν παραχώρηση του τμήματος αγροτεμαχίου 1517 Επανομής, θέση Πάλιουρα, στην Ιερή Μητρόπολη Ν. Κρήνης & Καλαμαριάς, με την πρόθεση να δημιουργήσει κατασκηνωτικό κέντρο φιλοξενίας Νέων της Μητροπόλεως κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών καθώς και πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες κατά τους χειμερινούς μήνες», όπως έλεγε χαρακτηριστικά η απόφαση του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Επανομής.
Να θυμίσουμε ότι υπέρ της εκχώρησης της δημοτικής πλάζ Πάλιουρα στη Μητρόπολη, είχαν ταχθεί σ’ εκείνη τη συνεδρίαση της 3ης Ιουλίου 2017 οι τρεις σύμβουλοι της πλειοψηφίας Γεώργιος Σφυρής, Φανή Δελή και Αθανάσιος Γιαμουστάρης, ενώ οι δύο τοπικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας Αντώνης Παρταλιός και Αντώνης Καζάκης, όχι μόνο ψήφισαν ΚΑΤΑ, αλλά και διατύπωσαν προτάσεις για εναλλακτικές λύσεις.
Παραθέτουμε στη συνέχεια απόσπασμα του πρακτικού εκείνης της συνεδρίασης και μένουμε με το ερώτημα αν κάποιος έχει την ευθιξία και το φιλότιμο να παραιτηθεί μετά το «άδειασμα» αυτό...."
Και επανέρχομαι στις λέξεις ευθιξία και φιλότιμο, αφιερώνοντάς τες αποκλειστικά στον συνονόματο πρόεδρο που σε κατ ιδίαν συζητήσεις, μου παριστάνει τον δον Κιχώτη που παλεύει με τους φανταστικούς ανεμόμυλους της Περαίας!
Πολύ σωστά λοιπόν αναρωτιέται ο "Πολίτης Επανομής" στο fb:
ΚΑΙ ΣΥ ΤΕΚΝΟ ΓΕΩΡΓΙΕ;;;;;;
Υ.Γ. το οτι θα έφτανα σε σημείο να πω μπράβο Μπάμπη ....αυτό με ξεπερνάει!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου