"Κοινωνικοοικονομικοπολιτικοσυναισθηματικοί προβληματισμοί "

Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

ένας ακόμα νεκρός στο δρόμο-δολοφόνο έξω απ' την Επανομή, ανάμεσα στο LIDL και τον Μασούτη

Ένα 19χρονο παληκάρι απ' το Πλαγιάρι,  θρηνούμε από χτες βράδυ, θύμα του δρόμου-δολοφόνου λίγο έξω απ' την Επανομή προς τη Θεσσαλονίκη.
Ήταν 11 το βράδυ και το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άτυχος νέος βγήκε απ' το ρεύμα του και πέρασε απέναντι, χτυπώντας πλαγιομετωπικά μια μερσεντές που για κακή τύχη όλων, επέστρεφε εκείνη τη στιγμή προς Επανομή. (Τονίζω τη μάρκα γιατί ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν σοβαρά οι επιβαίνοντες σ' αυτήν και το 'κακή τύχη' γιατί - ίσως - αν έφευγε απέναντι στους φράχτες δε θα υπήρχε θάνατος τουλάχιστον.)
Ήταν 100 μέτρα πριν το Μασούτη, μπροστά στον Κόπανο εκεί που αρχίζει μια ανεπαίσθητη στροφή προς αριστερά, αρκετή για να σε βγάλει ...στο άλλο ρεύμα.
Το ότι τα καταστήματα ήταν κλειστα εκείνη τη στιγμή, σίγουρα δεν αρκεί για να "ανασάνουν" οι μαγαζάτορες και να αποποιηθούν τις ευθύνες για τα όσα συμβαίνουν σ' αυτόν τον κωλόδρομο ούτε επίσης και στους διοικούντες οι οποίοι με χίλια ζόρια έβαλαν ένα φανάρι που δε λύνει στο ελάχιστο το πρόβλημα της επικινδυνότητας εκτός απ' το ότι γλυτώσαμε - ούτε τις μισές - μερικές αναστροφές προς τα αναθεματισμένα μάρκετς.
Ευχηθήκαμε και την προηγούμενη φορά να είναι το τελευταίο θύμα αλλά όπως φαίνεται με ευχές δε λύνεται το πρόβλημα. Ας σηκώσουμε τους κώλους μας λοιπόν απ' τα καφενεία κι απ' τους καναπέδες κι ας μαζευτούμε να βρούμε όλοι μαζί μια λύση. 
Σήμερα όχι αύριο.
Γιατί αύριο μπορεί να κλαις ΕΣΥ ή ΕΓΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου