"Κοινωνικοοικονομικοπολιτικοσυναισθηματικοί προβληματισμοί "

Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

Επανομή δεν είναι μόνο ο Ποταμός!

Επανομή δεν είναι μόνο ο Ποταμός!
Από πέρυσι το καλοκαίρι στον Ποταμό Επανομής λειτουργούν 6 αναψυκτήρια, τα οποία συγκεντρώνουν καθημερινά εκατοντάδες ή και χιλιάδες λουόμενους.
Την ίδια ώρα στον Πάλιουρα άδειασαν και τα δυο δημοτικά αναψυκτήρια, τα οποία εγκατέλειψαν οι ενοικιαστές τους. Καλώς ή κακώς η παρουσία των προσφύγων, σε συνδυασμό με την κακή πρόσβαση που προκαλεί ο απαράδεκτος και επικίνδυνος δρόμος οδήγησαν την περιοχή σε άμεσο μαρασμό.
Κι ενώ θα περίμενε κανείς από μια σώφρονα δημοτική αρχή να ασχοληθεί με την περιοχή του Πάλιουρα φτιάχνοντας τον δρόμο και βελτιώνοντας την πρόσβαση στην περιοχή, ώστε να δημοπρατήσει εκ νέου τα αναψυκτήρια, βλέπουμε την προσπάθειά της να δημιουργήσει και έβδομο αναψυκτήριο στον Ποταμό.(!!!)
Η επιπόλαιη αυτή πολιτική προκαλεί άμεσες κι έμμεσες συνέπειες, οι οποίες θα γίνουν ορατές. Από τη μια πλευρά απαξιώνεται ένα πανέμορφο κομμάτι το δήμου μας και χάνονται έσοδα από ανεκμετάλλευτη δημοτική περιουσία κι από την άλλη, η υπερπροσφορά καταστημάτων στον Ποταμό οδηγεί στη δημιουργία αφερέγγυων ενοικιαστών, οι οποίοι θα προκύψουν – στο άμεσο ή απώτερο μέλλον - από την αδυναμία τους να επιβιώσουν οικονομικά, αφού περισσότερα αναψυκτήρια δεν συνεπάγεται και περισσότερους επισκέπτες.
Ήδη συζητιέται στην Επανομή (και το κατέθεσαν σε μας) ότι το νέο αναψυκτήριο που επιχειρείται να φυτευτεί στον Ποταμό προορίζεται να το λειτουργήσει συγκεκριμένος επιχειρηματίας που υπάρχει και δραστηριοποιείται με άνωθεν πλάτες. Ειλικρινά δεν επιθυμούμε να ασπαστούμε τις εικασίες αυτές, αλλά θα παρακολουθούμε στενά πρόσωπα και καταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου