"Κοινωνικοοικονομικοπολιτικοσυναισθηματικοί προβληματισμοί "

Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

ανεπάγγελτος Σύλλογος Επαγγελματιών Επανομής

Με όσους επιχείρησα να συζητήσω για το "τι παίζει" με τον ΣΕΒΕ, πήρα την ίδια απάντηση-ερώτηση: 
"μα ακόμα υπάρχει αυτός ο σύλλογος;;;;"
Πραγματικά, θυμίζει το σλόγκαν με το μετρό Θεσσαλονίκης που λέει : "καλό το μετρό της Αθήνας αλλά σαν της Θεσ/νίκης ...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ".
Έτσι κι ο ΣΕΒ (!). Απλά δεν υπάρχει! Και για του λόγου το αληθές ρίξτε μια ματιά στην πτωχή σελίδα που έφτιαξε το (πιο παλιό απ' το παλιό) νέο ΔΣ του 2015, στο φέισμπουκ: 
μια ανακοίνωση του Μάη του '16 για τη συγκέντρωση στο Θέατρο με θέμα τις αλλεπάλληλες διαρρήξεις καταστημάτων τότε και ένα κάλεσμα του περασμένου Οκτώβρη που καλούσε σε Γεν. Συνέλευση η οποία αγνοείται η τύχη της από τότε: 
"Σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία της επόμενης Γενικής Συνέλευσης, οπότε όποιοι ενδιαφέρονται για να εγγραφούν ή να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες και δράσεις του Συλλόγου θα μπορούν να παραβρεθούν σε αυτή". Κι ακόμα περιμένουμε.
Και κάπως έτσι κυλάει η ζωή στη πάλαι ποτέ όμορφη Επανομή, που όπως λένε κοροϊδευτικά: "το μόνο που πάει μπροστά σ' αυτόν τον τόπο είναι ο χρόνος".
και λέω στην πάλαι ποτέ, γιατί παλιότερα δεν υπήρχαν ...μπάμπηδες να
απαξιώνουν φορείς και συλλόγους προς ίδιον όφελος ή για το καλό του κόμματος. Γιατί δε ξεχνιούνται οι προπροηγούμενες εκλογές του ΣΕΒΕ που λίγο έλειψε να ψηφίσουν κι οι πεθαμένοι - κατα τη λαϊκή ρήση - μόνο και μόνο για να βγάλουν προεδρείο της αρεσκείας τους. Θυμάμαι κάτι θείες και κάτι άσχετους που έρχονταν, γραφόταν μέλη και ψήφιζαν!!!!!!!!!!!
σημ. Περιέργως τότε ο σύλλογος επί προεδρίας Θανάση Σφυρή (και με τη συμβολή του Χάρη Αμμανατίδη, απ' τα λίγα που του αναγνωρίζω ομολογουμένως) γνώριζε τις καλύτερές του δόξες. Όμως, εκεί ο μπάμπης. Έπρεπε να μπουν στο ΔΣ "δικά τους" παιδιά. 
Φάτε τώρα έναν ανύπαρκτο συλλογο μόνο και μόνο γιατί δε γουστάρατε το Σφυρή και τη Μπαμπάτση. Βέβαια χρόνια τώρα, αυτή είναι η τακτική που ακολουθείται σε παρόμοιες περιπτώσεις. Ότι δε μπορείς να το ελέγξεις, το απαξιώνεις.
Και ναι, συγχαρητήρια. Καταφέρατε να απαξιώσετε ένα σύλλογο που θα είχε εκατοντάδες μέλη, με αποτέλεσμα κανείς να μην ασχολείται σήμερα μαζί του. Ένα σύλλογο που θα μπορούσε να επέμβει δυναμικά στην κοινωνική ζωή της Επανομής - και όχι μόνο των επαγγελματιών - τον καταντήσατε ΣΦΡΑΓΙΔΑ.
Βέβαι ξανάγιναν εκλογές, το παλιό ΔΣ τόλμησε και ξανάβαλε υποψηφιότητα και ελλείψε ψηφοφόρων (από αποστροφή περισσότερο και λιγότερο από αδιαφορία) ώ! του θαύματος ξαναβγήκαν. Βέβαι το νέο αίμα που τόλμησε να εισχωρήσει στο κλαμπ των καρεκλοδεινοσαύρων  βγήκε πανηγυρικά πρώτος και μπράβο του. Έλα όμως που τον τούμπαραν και του πήραν την προεδρία (τις εσωτερικές διεργασίες δεν τις ξέρω). Κι έτσι για μια θητεία ακόμη έχουμε τον ίδιο πρόεδρο....
Περαστικά μας για άλλη μια φορά.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου