"Κοινωνικοοικονομικοπολιτικοσυναισθηματικοί προβληματισμοί "

Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Αργύρια 2017. Διονυσίου, Δάφνη, Ισουστίνος, Μαυρομάτης, King Be, Πολιτιστικοί, Ανταμώματα, Κατηχητικά κλπ κλπ. ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΟΣΜΕ.

δελτίο τύπου ...ασχολίαστο
... Με αφορμή τη γιορτή των ‘’Αργυρίων’’ ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Με γνώση και αντικειμενικότητα, γνωρίζοντας την πραγματικότητα, σταθεροί στις ιδέες και τις αξίες μας, με πίστη, όραμα πολλή δουλειά και με ατέλειωτη σειρά διαδικασιών, η Μάνα Επανομή είναι πλέον και επίσημα ιστορική έδρα του Δήμου μας (ΦΕΚ Β΄ 2742/31.08.16). Είμαστε χαρούμενοι γιατί μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο για την Επανομή μας. Στην ανάπτυξή της. Χωρίς αοριστολογίες, ξεδιπλώνουμε με ουσιαστικό τρόπο, πράξη και λόγο τη για πολλά χρόνια παραμελημένη κατάσταση. Όπως μπορούμε, είτε αφορά στη βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας, είτε του περιβάλλοντος χώρου και του πολιτισμού της, θέλοντας και προσπαθώντας για το  καλύτερο».!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ο Δήμος Θερμαϊκού γιορτάζει τα 30ά ‘’Αργύρια’’ στην Επανομή, με πλήθος ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων.
   Για άλλη μια χρονιά η Δημοτική Αρχή διοργανώνει εκδηλώσεις στην Επανομή, προς τιμήν του Νεομάρτυρα Αγίου Αργυρίου του Επανομίτου, με την επωνυμία «ΑΡΓΥΡΙΑ».
   Τα ‘’Αργύρια’’ τα τελευταία δυο χρόνια αναβαθμίστηκαν, όπως και οι εκδηλώσεις και γίνονται από την Κυριακή 7 Μαΐου έως την Κυριακή 14 Μαΐου 2017.
   Στον χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργεί και Αγροτο-επαγγελματο-βιοτεχνική Έκθεση ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων (αθλητικές, μουσικές, χορευτικές, διάφορες εκθέσεις), δηλαδή είναι ένα πολιτιστικό «αντάμωμα» του Δήμου Θερμαϊκού με όλους τους πολιτιστικούς φορείς και συλλόγους, που ο καθένας από αυτούς βάζει το ‘’λιθαράκι’’ που του αρμόζει για την επιτυχία των εκδηλώσεων.
   Ο αγιασμός των Αργυρίων θα τελεστεί την Κυριακή 7/5/2017, στις 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής, όπου έχει προγραμματιστεί να παραστεί και ο Μητροπολίτης Ν.Κρήνης και Καλαμαριάς, κ. Ιουστίνος και  θα ακολουθήσει σχετική εκδήλωση.
    Την Δευτέρα 8/5/17 το πρόγραμμα περιλαμβάνει από 18.00΄ έως 20.30΄ ‘’Χορούς, Χρώματα και Ελπίδα, για να αλλάξει η σελίδα…’’, με παρουσίαση κλασικού και σύγχρονου χορού με τη συμμετοχή των παιδικών χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Επανομής και της Επαγγελματικής Σχολής Χορού ‘’Φυλλίς Μάντζιαρη’’ και παρουσίαση Tae Kwon do από τον Α.Σ. ΄΄ΙΚΑΡΟΣ’’, ενώ από 20.30΄έως 24.30΄ θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Χριστοφόρου, προστάτου των οδηγών, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Επανομής.
   Την Τρίτη 9/5/17 από 18.30΄- 19.00΄ το πρόγραμμα έχει ‘’Σύγχρονους Χορούς’’ από τον Αθλητικό Σύλλογο ‘’ΑΘΛΟΔΟΜΗ΄΄ Επανομής και από 19.00΄ έως 22.00΄ ‘’Ταξίδι στην Παράδοση’’ με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από παιδικά και ενήλικα τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Επανομής και του Συλλόγου Φίλων Κρητικής Παράδοσης ‘’Ξαστεριά’’ Θέρμης.
   Την Τετάρτη 10/5/2017 και ώρα 18:30 θα τελεστεί ο Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, στον Ι.Ν. Αγίου Αργυρίου Επανομής και θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Αργυρίου του Επανομίτου.
   Την Πέμπτη 11/5/17 από 7.30΄ έως 10.30΄ θα γίνει Όρθος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία’’, από 17.00΄ έως 18.30΄ ‘’Γιορτή Κατηχητικών Σχολείων’’ και 18.30΄ ‘’Μεθεόρτιος Εσπερινός’’, ενώ από 19.15΄ - 21.00΄ Εκδήλωση ‘’Στο φως των Αργυρίων…’’ με συμμετοχή των χορωδιών των Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου και Κοιμήσεως Θεοτόκου, του Λαογραφικού Συλλόγου Ν. Ρυσίου ‘’Η ΑΡΕΤΣΟΥ’’, του χορευτικού του Ι.Ν. Αγίου Αργυρίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Ηράκλειας ‘’ΠΕΡΙΝΘΟΣ’’. Από ώρα 21.00΄έως 23.00΄ στο Πάρκο Επανομής Μουσική Βραδιά’’ με Electric ροκ μουσική από τους ‘’King Be’’.

Την Παρασκευή 12/5/17 στο Πάρκο Επανομής από 19.30΄ έως 20.30΄ ΄΄Μουσικές διαδρομές’’ από τη Μουσική Σχολή ‘’ΚΙΘΑΡΙΣ’’ Επανομής και του Πυθαγόρειου Ωδείου Θερμαϊκού, ενώ στις 21.00΄ έντεχνη Λαϊκή Βραδιά, που μας ταξιδεύει ‘’όπως παλιά..’’ η αυθεντική λαϊκή φωνή της αγαπημένης Δάφνης Λέμπερου,  με τους μουσικούς της.
   Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 13/5/2017 όπου ο μοναδικός λαϊκός ερμηνευτής Άγγελος Διονυσίου θα μας χαρίσει μία υπέροχη λαϊκή βραδιά και την Κυριακή 14/5/2017 θα πραγματοποιηθεί το ΕΠΑΝΟΜΙΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ, με τη συμμετοχή δεκαεννέα Πολιτιστικών Συλλόγων και η βραδιά θα κλείσει  με παραδοσιακό γλέντι από δημοτικά τραγούδια του τόπου μας, στο χώρο των Αργυρίων (Νέο Πάρκο Επανομής).
   Με αφορμή τη γιορτή των ‘’Αργυρίων’’ ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Με γνώση και αντικειμενικότητα, γνωρίζοντας την πραγματικότητα, σταθεροί στις ιδέες και τις αξίες μας, με πίστη, όραμα πολλή δουλειά και με ατέλειωτη σειρά διαδικασιών, η Μάνα Επανομή είναι πλέον και επίσημα ιστορική έδρα του Δήμου μας (ΦΕΚ Β΄ 2742/31.08.16). Είμαστε χαρούμενοι γιατί μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο για την Επανομή μας. Στην ανάπτυξή της. Χωρίς αοριστολογίες, ξεδιπλώνουμε με ουσιαστικό τρόπο, πράξη και λόγο τη για πολλά χρόνια παραμελημένη κατάσταση. Όπως μπορούμε, είτε αφορά στη βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας, είτε του περιβάλλοντος χώρου και του πολιτισμού της, θέλοντας και προσπαθώντας για το  καλύτερο».

Περαία, 5 Μαΐου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου