"Κοινωνικοοικονομικοπολιτικοσυναισθηματικοί προβληματισμοί "

Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

Ανοιχτές Πόρτες 2017 στο Κτήμα Γεροβασιλείου

Με μεγάλη χαρά περιμένουμε και φέτος όλους τους φίλους του αμπελιού και του κρασιού, παλιούς και νέους, μικρούς και μεγάλους, στο Κτήμα μας για να γιορτάσουμε μαζί τις Ανοιχτές Πόρτες. Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, το Κτήμα Γεροβασιλείου ανοίγει τις πόρτες του για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές και παράλληλες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Σάββατο 27.05.17, 11:00-19:00
12:00 «Από Στόμα σε Στόμα. Επανομή, η δική τους Ιθάκη»
Παρουσίαση της νέας έκδοσης.


Κυριακή 28.05.17, 11:00-19:00
12:00 «Ο Πο Και Το Αμπέλι & Μια Φασαριόζα Πόλη», από τους Nefeli Walking Undercover
Ένα μουσικό παραμύθι για τον μικρό Πο που άφησε το αμπέλι - σπίτι του για να ταξιδέψει στη φασαριόζα πόλη. Φτιαγμένο από τη Νεφέλη Λιούτα και έτοιμο να παρουσιαστεί από την ίδια και άλλους έξι μουσικούς, σε μικρούς και μεγάλους.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου
    Ξεναγήσεις -     Γευστικές δοκιμές -     Bazaar βιβλίων για το αμπέλι, το κρασί, το φαγητό, τον πολιτισμό.
    Κρασί από «σπίτι»...Γεροβασιλείου: απολαύστε το γεύμα σας σε μία από τις ταβέρνες της Επανομής με κρασί αγορασμένο από το Κτήμα!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Αναλυτικά το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων:

 
Σάββατο 27.05.17, 12:00
 «Από Στόμα σε Στόμα. Επανομή, η δική τους Ιθάκη»
Παρουσίαση της νέας έκδοσης.

26 υπέροχες ιστορίες από ανθρώπους που επέλεξαν τον τόπο μας, την Επανομή, να γίνει και ο δικός τους τόπος.                   
Για την έκδοση θα μιλήσει η συγγραφέας Κάλλια Παπαδάκη.

Κυριακή 28.05.17, 12:00
«Ο Πο Και Το Αμπέλι & Μια Φασαριόζα Πόλη», από τους Nefeli Walking Undercover

Ένα πιάνο, ένα βιολί, δυο κιθάρες, ένα κλαρινέτο, ένα κοντραμπάσο, μια αγκαλιά κρουστά και πολλές φωνές θα σας διηγηθούν το πρωί της Κυριακής την ιστορία του Πο που ένα πρωινό έφυγε από το αμπέλι στην άκρη της γης για να ταξιδέψει στη μεγάλη πόλη:

Ο μικρός Πο ζει με τη γιαγιά του σε ένα αμπέλι στην άκρη του κόσμου. Δεν έχει δει ποτέ του αυτοκίνητο ούτε γνωρίζει τι είναι ένα ασανσέρ. Μέχρι που ένα πρωινό όλο αυτά αλλάζουν. Ο Πο θα πραγματοποιήσει ένα απρόσμενο ταξίδι. Στο δρόμο του θα συναντήσει ψηλά σπίτια, φασαριόζικα καταστήματα, αλλοπρόσαλες φιγούρες, φωνακλάδικες ομάδες, θα κάνει νέους φίλους και θα μάθει ιστορίες ολότελα διαφορετικές από τις δικές του. Μέσα στην τετράγωνη πόλη, ποιός θυμάται τώρα το αμπέλι του Πο;

Το παραμύθι είναι εμπνευσμένο από τους αμπελώνες του Κτήματος Γεροβασιλείου και θα παρουσιαστεί σε πρώτη εκτέλεση στις «Ανοιχτές Πόρτες». Τα τραγούδια που παρεμβάλλονται στην αφήγηση προέρχονται από το σύνολο της δισκογραφίας της Νεφέλης Λιούτα ως Nefeli Walking Undercover.

Nefeli Walking Undercover
Νεφέλη Λιούτα: παραμύθι – στίχοι – μουσική | πιάνο – βιολί – φωνή
Νίκος Τσέλιος: ακουστική κιθάρα – φωνή
Ρωμανός Λιούτας: ηλεκτρική κιθάρα – φωνή
Ερατώ Αλτόκα: φωνή
Ζαχαρίας Φώτης: κλαρινέτο
Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος: κοντραμπάσο
Θοδωρής Βρανάς: ντραμς

Η Νεφέλη Λιούτα γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Είναι φοιτήτρια νομικής, συνθέτης/στιχουργός/ερμηνευτής, συγγραφέας κειμένων-παραμυθιών, ερασιτέχνης φιλμογράφος και διπλωματούχος βιολιού (τάξη Ι.Τζουμάνη, 2011, άριστα παμψηφεί, βραβείο). Εργάζεται ως δασκάλα βιολιού και μουσικών συνόλων για παιδιά (2011 – σήμερα, Ωδείο Φ.Νάκας κ.α.). Έχει κυκλοφορήσει τέσσερις ανεξάρτητους δίσκους ως «Nefeli Walking Undercover» και έχει δημιουργήσει δύο μουσικά και τρία απλά παραμύθια. Η μουσική της στηρίζεται στους ήχους του βιολιού, του πιάνου, της καλίμπας, των φυσικών οργάνων εν γένει και των κρουστών σπιτικών αντικειμένων σε συνδυασμό με την ανθρώπινη φωνή και τα ηπειρώτικα ισοκρατήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου