"Κοινωνικοοικονομικοπολιτικοσυναισθηματικοί προβληματισμοί "

Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Όταν το δικαίωμα στη ΖΩΗ διώκεται ποινικά

"Ήρθ' ο καιρός λοιπόν ν' αποφασίσεις 
με ποιούς θα πας και ποιούς θ' αφήσεις"
Σε λίγους μήνες δικάζονται 7 συμπολίτες μας με την κατηγορία "παρακώλυσης ποδοσφαιρικού αγώνα". Παρ' όλη την προσπάθεια να "μαλακώσει" το κατηγορητήριο με τη λέξη ΕΙΡΗΝΙΚΑ, τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα μπροστά στους δικαστές. Ο αθλητικός νόμος είναι ξεκάθαρος για τέτοιες ενέργειες κι αν τύχει κι έχει στραβογαμήσει απο βραδύς ο/η πρόεδρος, μπορεί να έχουμε περιπέτειες.
Ας ξαναθυμηθούμε σύντομα τα γεγονότα που έγιναν τον Γενάρη του 2014. 
Ήταν τότε που μόλις είχε στηθεί η γιγαντοκεραία της Cosmote μέσα στο γήπεδο της Αναγέννησης μετά από ενέργειες, κάθε άλλο παρά νόμιμες, των τότε διοικούντων της Αναγέννησης. Μιας ομάδας ένδοξης το πάλαι ποτέ αλλά επειδή "τα στερνά τιμούν τα πρώτα", βλέπουμε πού την κατάντησαν οι τελευταίες (με το συμπάθειο) διοικήσεις.
σημ. (εξαιρείται ο -φιλότιμος αλλά δε φτάνει- Κώστας που διοικεί τώρα. Αυτος θα κριθεί μετά). 
Πίσω πάλι. Κι ήταν τότε που η Κίνηση Πολιτών μπόρεσε και κινητοποίησε εκατοντάδες κόσμο, πρωτοφανές για τα χρονικά της συντηρητικής Επανομής που ο κόσμος της έχει ακόμα για φύλακα της συνείδησής του, τον παπά και τον χωροφύλακα!
Ένα κόσμο που διεκδικούσε το αυτονόητο. Την απομάκρυνση της κεραίας δίπλα απ' τα σπίτια τους, μ' άλλα λόγια "ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ".
Όμως "...Οι άρχοντες φοβήθηκαν μη πάθουνε ζημιά και την κουτάλα χάσουνε μαζί με τα ζουμιά..." που λέει κι ο Παπακωνσταντίνου, και είχαν τη φαεινή ιδέα να καλέσουν δυο διμοιρίες ΜΑΤ μη τυχόν και κινδυνεύσουν οι τροφαντοί τους κώλοι που συνήθισαν από γλυψίματα της πλέμπας.
Κι αναρωτιόντουσαν οι γκριλάκηδες (μπρρρ) στην κερκίδα: "...βρε λες να κάνουν κίνημα του γάτου οι καρποί κι ότι γλυκά ροκανίζουμε σαν φούσκα να χαθεί;..."
Και μ' αυτά και με τ' 'αλλα, μια ειρηνική διαμαρτυρία κατέληξε σε σύρραξη (sic) του απλού κόσμου με τους ACAB.
Το αποτέλεσμα γνωστό πλέον με τις 7 συλλήψεις, τις ολονύχτιες διαμαρτυρίες του κόσμου έξω απ' το αστυνομικό τμήμα της Επανομής, τις ειρωνικές επιστολές των ...λαμογίων την επομενη μερα για να δικαιολογήσουν τ' αδικαιολόγητα. (μέχρι και τα παιδιά τους μπήκαν στο κόλπο και ειρωνεύονταν στο φεις τους συλληφθέντες).
Την άλλη μέρα έγινε η αυτόφωρη διαδικασία και ορίστηκε αόριστα δικάσιμος η οποία δυστυχώς έφτασε οσωνούπω.
Αυτά εν ολίγοις, βέβαια θα ασχοληθούμε με το θέμα αρκετά τις επόμενες μέρες και μήνες οπότε για τους ...Ιουδαίους θα επανέλθουμε. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου