"Κοινωνικοοικονομικοπολιτικοσυναισθηματικοί προβληματισμοί "

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Με πόσο αίμα ακόμα θα ενισχύουμε τα ταμεία του Μασούτη;

Ένα ακόμα ατύχημα έγινε την Τρίτη το βράδυ γύρω στις 7:30μμ μπροστά στο Μασούτη. Ευτυχώς δεν ήταν θανατηφόρο αλλά δεν παύει να είναι σοβαρός, ένας τραυματισμός δικυκλιστή.
Μια κυράτσα θεώρησε σκόπιμο να "κόψει" αριστερά για να μπει για ψώνια στο Μασούτη, όπως κάνουν οι περισσότεροι ανεγκέφαλοι πελάτες του προαναφερθέντος μεγαλομπακάλη, καταπατώντας τη διπλή γραμμή και μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα, λές και ήταν στην αυλή της. 
σημ. Αυτό, παντού εκτός ελλαδιστάν, θεωρείται ΕΓΚΛΗΜΑ και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται. 
Για κακή του τύχη, έτυχε στην πορεία της ο 45χρονος μηχανόβιος που ερχόταν από Θεσσαλονίκη και προφανώς πήγαινε σπίτι του μετά τη δουλειά του. Ελπίζοντας να είναι καλά ο άνθρωπος, θα σταθώ στη "μούγκα" που έπεσε στα σόσιαλμήντια (βλ facebook) που σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις "έπαιρνε φωτιά". 
Να υποθέσω ότι το θύμα ήταν "άγνωστος" στην πιάτσα και εκτός των γνωστών μας δε μας νοιάζουν οι κωλοπλένηδες; ή μήπως έπαιξε ρόλο ο "τίτλος" της εν δυνάμει δολοφόνου οδηγού, κάτι που ενδόμυχα επηρεάζει μέγάλη μερίδα του κόσμου;
ή ότι δε μας αγγίζει τίποτα πλέον πέρα απ' τον κώλο μας;
Αυτό βέβαια -η αδιαφορία μας- είναι ζάχαρη στο ψωμί του κάθε Μασούτη, του κάθε Lidl και του κάθε επαγγελματία της περιοχής που αντιτίθεται στην όποια λύση προτάθηκε και επιχειρήθηκε να δοθεί όλα αυτά τα χρόνια. Γιατί οπουδήποτε αλλού γινόταν κατάσειρά τέτοια και τόσα δυστηχήματα, οι κάτοικοι θα είχαν αποκλείσει το-τα κατάστημα-τα μέχρι να δοθεί λύση. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ευαισθησίες και ενεργούς πολίτες κάτι που δε βλέπουμε τώρα τελευταία. 
'Οσο λειτουργούσε δυναμικά η Κίνηση Πολιτών Επανομής, έγιναν μερικές κινητοποιήσεις. 
Με τη συλλογή υπογραφών από μια άλλη ομάδα πολιτών, ο δήμαρχος κι ο Σουπερμαρκετάς αναγκάστηκαν και έστω και μετά ενάμισυ χρόνο έβαλαν ένα σηματοδότη (ανάθεμα αν σώσει την κατάσταση). Έλα όμως που εδώ και μήνες δέν λέει να λειτουργήσει... Μετά το προχθεσινό ατύχημα, η τοπική κοινότητα ενήργησε (έτσι λένε) ώστε να σταλεί ξανά-μανά έγγραφο στην Περιφέρεια ώστε να επισπευθεί η διαδικασία που χρειάζεται για τη περιβόητο "ΆΝΑΜΑ" του. 
Μήπως τώρα λόγω γιορτών είναι ευκαιρία ...με τα άλλα λαμπάκια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου