"Κοινωνικοοικονομικοπολιτικοσυναισθηματικοί προβληματισμοί "

Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016

επιχείρηση αρπαγής υπερηλίκων απ' το κέντρο της Επανομής.

Πολλά ακούγονται τις τελευταίες δυο-τρεις μέρες για τις απόπειρες αρπαγής(;) ανηλίκων στην Επανομή (και στην Ηράκλεια) και θέλω να πιστεύω ότι είναι απλώς σενάρια κάποιων υπερπροστατευτικών, ευφάνταστων, καταστροφολόγων κλπ (καλού κακού, όμως, "ας έχουμε το νου μας").
Διακωμωδώντας το θέμα, απ' τη στιγμή που - ευτυχώς - δεν υφίσταται, θα ήθελα να κάνω έκκληση προς τους επίδοξους απαγωγείς, να αλλάξουν λίγο τα πλάνα τους και ν' αρχίσουν να ...εξαφανίζουν απ' το "παζάρι" της πόλης μας, το εικονιζόμενο είδος-απολίθωμα που κατέρριψε τη Δαρβίνεια θεωρία περί εξέλιξης του είδους και κλωνοποιεί και τα παιδιά του ..."καθ' ομοίωσή του".
(Δε μιλάω για τα συμπαθέστατα γεροντάκια που σε καλημερίζουν με χαμόγελο και που τρέφω τεράστια συμπάθεια γι αυτά).
Μιλάω για ένα τσασίτι του homo sapiens (το sapiens παίζεται) που ακούει στο όνομα (συνήθως) -ΆΚΗΣ και είναι ή μάλλον νομίζει ότι είναι, κάτι μεταξύ κεχαγιά, τσορμπατζή και κοτσαμπάση. Είναι παντογνώστης, έχει άποψη για όλα, η πολιτική του τοποθέτηση κλίνει πάντα δεξιά έως πολύ δεξιά, είναι χριστιανοταλιμπάν, ακολουθεί πιστά το δόγμα "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια", είναι συνήθως υποχρεωμένος και χρεωμένος σε κάποιο απ' τα 2-3 μεγαλολαμόγια της επανομής και δε φοβάται κανέναν πέρα απ' το Χάρο. Μιλάει πάντα μεγαλόφωνα, κρίνει τους νέους ανάλογα με το τι ήταν ο πατέρας τους και κάνει παρέα μόνο με το σινάφι του (ακόμα και στην εκκλησία δημιουργεί κλίκες ανάλογα με το αν του αρέσει ο παπάς ή όχι).
Επειδή λοιπόν (ξαναγυρνάω στο Δαρβίνο) μάταια περιμένουμε η φύση να παίξει το ρόλο της στην εξάλειψη του ακατάλληλου, παρακαλούνται οι απαγωγείς, όπου βρίσκουν μπάρμπα με τα χέρια πίσω να βολτάρει στην πλατεία "αγέροχος" (του στυλ είστε όλοι για τον ..μπεο) και να κρατάει κομπολόι, ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ ΚΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ ΤΟΝ. 
Θα σας το χρωστάμε χάρη οι επόμενες γενιές.

Υ.Γ. με την ευκαιρία να κάνω και μια σοβαρή έκκληση: όσοι έχετε γονείς ή συγγενείς υπερήλικες που ακόμα επιμένουν να οδηγούν αυτοκίνητο, ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ.
Ειναι δημοσιοι κινδυνοι και καθημερινά έχουμε περιστατικά που το επιβεβαιώνουν, άσχετα αν (κακώς) "κουκουλώνονται". Δε χρειάζονται ούτε ενδοιασμοί ούτε συναισθηματισμοί. ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ.

ΥΓ2 για σενα που θα τσατιστεις παλι, διευκρινίζω ότι δεν αναφέρομαι (προς θεού σου) στον δικό σου πατέρα - συγγενή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου