"Κοινωνικοοικονομικοπολιτικοσυναισθηματικοί προβληματισμοί "

Σάββατο, 28 Μαΐου 2016

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ τελικά στην Επανομή η 35η πανελλήνια συγκέντρωση μοτοσυκλετιστών.

από την 27η ΠΣΜ στη Θάσο
Μια ευκαιρία μας δόθηκε να φέρουμε χιλιάδες κόσμο για ένα τριήμερο στην Επανομή αλλά δε "μας έκατσε", δυστυχώς.
Μόλις προχτές, τα μέλη του ΔΣ της ΜΟΤΟΕ με τον αντιδήμαρχο κ. Φεστερίδη έκαναν αυτοψία στο χώρο των Κατασκηνώσεων Επανομής, αφού είχαν αποφασίσει φέτος η καθιερωμένη πανελλήνια συνάντηση των μοτοσυκλετιστών να γίνει εκεί. 
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ...deal θα κλείσει, παρενέβει το υπουργείο και απέρριψε τη σχετική αίτηση που έγινε απ' τις δυο πλευρές με τη δικαιολογία ότι οι κατασκηνώσεις θα υποδεχτούν παιδιά του απόδημου ελληνισμού σύντομα (κι όχι μετανάστες όπως από παραδρομή αναφέρει το σχετικό μέηλ της ΜΟΤΟΕ).
Επειδή έχω πάει σε δυο πανελλήνιες συγκεντρώσεις την τελευταία δεκαετία και τα όσα ζήσαμε απλά ...δε περιγράφονται, έχω να πω ότι θα ήταν μια απίθανη ευκαιρία για τον τόπο μας να πάρει μια οικονομική, πρώτα, ανάσα από τους χιλιάδες φίλους της μοτοσυκλέτας που συμμετέχουν κάθε χρόνο, αλλά και μια πολιτιστική, μιας και το τριήμερο αυτό πάντα συνοδεύεται από  πολιτιστικές εκδηλώσεις και δρώμενα.
Θάχει λίγο φασαρία βέβαια από τα μαρσαρίσματα αλλά ίσως είναι και κάτι που χρειαζόμαστε εδώ στην Επανομή για να ξυπνήσουμε. (μερικοί ...πέθαναν και δε πήραν χαμπάρι).

το σχετικό e-mail της ΜΟΤΟΕ έχει ως εξής:
Αλλαγή χώρου διεξαγωγής της 35ης Πανελλήνιας Συγκέντρωσης Μοτοσυκλετιστών 2016.
ΜΟΤΟΕ-ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Αγαπητά μέλη και συνάδελφοι μοτοσυκλετιστές
Με λύπη μας σας πληροφορούμε ότι, το Υπουργείο Εξωτερικών, υπαναχώρησε στην παραχώρηση του χώρου των παιδικών κατασκηνώσεων απόδημου Ελληνισμού, που Βρίσκεται στην Επανομή Θες/νίκης, για την πραγματοποίηση της 35ης Πανελλήνιας Συγκέντρωσης Μοτοσυκλετιστών.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας στον συγκεκριμένο χώρα θα μεταφερθούν μετανάστες .
Μετά από αυτό η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σε άλλο χώρο, για τον οποίο θα σας ενημερώσουμε εντός των προσεχών ημερών.
Με εκτίμηση ο γ.γ. Γιάννης Ντουλμπέρηςεμείς στη Θάσο, ως συνήθως, είχαμε άλλους αγώνες. Φαΐ και ρετσίνα. (τι πρωτότυπο!)