"Κοινωνικοοικονομικοπολιτικοσυναισθηματικοί προβληματισμοί "

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

η κοινωνία που αντιστέκεται, η ...Επανομή που αντιστέκεται!!!

Η ελληνική κοινωνία αν και ακέφαλη αντιστέκεται!!

Η Επανωμή αντιστέκεται στο σκοταδισμό, που κυκλοφορεί ανεξέλεγκτος και προστάζει ο "σώζων εαυτό σωθήτω"., αδιαφορώντας για το συνάνθρωπο, είτε "εγχώριο" είτε "απ΄αλλού", που όταν ακούς κάποιον να λέει εδώ οι Έλληνες πεινάνε και εμείς κοιτάμε αλλού, βαθιά μέσα σου ξέρεις ότι αυτός που το λέει με την ίδια ελαφράδα και αδιαφορία στέκεται και δίπλα στους Έλληνες και στα Ελληνόπουλα που υποφέρουν.
Εδώ όμως έχουμε τον κ. Γιάννη μέσα από την κλειστή αγορά της Επανωμής, που μόλις είδε την οικογένεια των Σύριων προσφύγων τους έδωσε μια κάρτα για να παίρνουν από εκεί δωρεάν τα είδη πρώτης ανάγκης, για τη Φανή τη γειτόνισσα που τους βοηθάει να μπαίνουν στο skype για τις διαδικασίες που χρειάζονται για ενωθούν με την υπόλοιπη οικογένεια στην Ευρώπη.
Έχουμε την κ. Γιούλα και Αγγελική με το Φαρμακείο στην πλατεία, που πρότειναν να παίρνουν ότι χρειάζεται από εκεί, το Χρήστο με τα ψάρια που τους προσφέρει, τη Νατάσα και το Σπύρο δυο νέους που βοηθάνε, το 2ο Δημ. Σχολείο που συνδράμει σε ότι μπορεί, δικαιώνοντας το ρόλο του σχολείου που δίνει Παιδεία.
Τι να πρωτοπούμε για την οικογένεια του Παναγιώτη, που παραχώρησε για κάποιο χρονικό διάστημα αυτό το ζεστό σπίτι, για να έρθει στον κόσμο μέσα σε ανθρώπινες συνθήκες το μωρό, που γεννήθηκε πριν λίγες μέρες.
Για τη Μαρία την παιδίατρο από τον Τρίλοφο, που παρόλο το φόρτο εργασίας βρίσκει πάντα χρόνο να νοιαστεί για τον συνάνθρωπο δίπλα της.
Για τους ανθρώπους, γονείς του σχολείου από την Επανωμή, που έδωσαν έπιπλα από τα σπίτια τους και για αυτούς που με τα αυτοκίνητα τους τα μετέφεραν.
Για τη Χρυσούλα με την Ελισάβετ και την Ελένη που προστρέχουν σε ότι χρειαστούν οι πρόσφυγες και είναι πάντα δίπλα τους.
"Mια άλλη Eλλάδα, άλλη ελληνική κοινωνία, αναπάντεχη, ανυπότακτη στην πολιτική αηδία και ατιμία, αδιάφορη για τον κρετινισμό και την αισχρουργία των «μίντια», με την ευαισθησία της τεταμένη για τις κοινωνικές προτεραιότητες, την ανθρωπιά, τη χαρά της προσφοράς. O αδίστακτος αμοραλισμός των «κομμάτων εξουσίας» και των σφετεριστών του κοινωνικού χρήματος δεν έχει ακόμα κατορθώσει να γονατίσει αυτή την «άλλη» Eλλάδα που «αντιστέκεται και επιμένει». Aν καθαρίσει ποτέ η ματιά μας από τον σκοταδισμό που φέρνει η οργή, έστω και δίκαιη, θα αναγνωρίσουμε ότι η στάση απέναντι στους πρόσφυγες ήταν η δεύτερη έκπληξη που, μέσα σε ένα χρόνο, εμφάνισε η ελληνική κοινωνία.....
Και είναι η άρνηση της ελληνικής κοινωνίας να συμμορφωθεί με την καινούργια απαίτηση των «πεφωτισμένων και λελαμπρυσμένων» της Eυρώπης κρατών: να αφεθούν στον πνιγμό και στον θάνατο οι χιλιάδες των θυμάτων ενός τερατώδους, φρικιαστικού πολέμου, μεθοδευμένου από την ίδια την «προηγμένη» Δύση για τη δική της αχαλίνωτη ψυχοπαθολογική ανάγκη παγκόσμιας κυριαρχίας.