"Κοινωνικοοικονομικοπολιτικοσυναισθηματικοί προβληματισμοί "

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

Σήμερα κλείνω ένα χρόνο άνεργος!!!

Εάν ακούσετε πυροτεχνήματα, κανονιοβολισμούς από τον Λυκαβηττό, πτήσεις μαχητικών, κορναρίσματα στο δρόμο, μην τρομάξετε. Σήμερα κλείνω ένα χρόνο άνεργος και με μεγάλη χαρά γιορτάζω αυτήν την επέτειο. Έχω χαρά μεγάλη γιατί, ξέρετε, όλοι σ' αυτή τη χώρα με τον νταλκά των ανέργων κοιμούνται και ξυπνάνε. Γι αυτό πάνω από 8 στους 10 δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα, γι αυτό και αντί να τους δοθεί κάποια προοπτική τους δίνεται "φιλάνθρωπα" κανένα πακέτο μακαρόνια, γι αυτό και συνεχίζουν να ξυπνούν από τα τηλέφωνα των εισπρακτικών εταιρειών που συνεχίζουν να απαιτούν από μακροχρόνια άνεργους "δόσεις", γι αυτό το καλύτερο σενάριο που γράφεται γι αυτούς είναι κάποιο ξεροκόμματο, κάποιο υποπληρωμένο μεροκάματο, κάποια "ευέλικτη" εργασία. 
Σ' αυτό το χρόνο επιβεβαίωσα πόσο πολύτιμοι είναι η οικογένεια μου, οι φίλοι μου, ανακάλυψα πόσο σημαντικοί και δοτικοί μπορεί να είναι άνθρωποι που είχες να συναντήσεις χρόνια, πόσο σημαντικά είναι έστω και τα ελάχιστα, πόσο μεγάλη χαρά μπορείς να πάρεις από στιγμές που κάποτε τις προσπερνούσες. 
Ανακάλυψα επίσης πόσο σημαντικό είναι να προσφέρεις κι εσύ, όπως μπορείς, όταν μπορείς και όσο μπορείς σε ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από σένα. 
Τέλος, καλώς ή κακώς, οι γραμμές που σε ενώνουν και οι γραμμές που σε χωρίζουν γίνονται πιο έντονες. Υπάρχουν λιγότερα "περίπου", οι λέξεις αποκτούν μεγαλύτερη σαφήνεια. Αυτά που αγαπάς κι αυτά που σιχαίνεσαι διαχωρίζονται σε απόλυτο βαθμό. 
Κι αυτό είναι μεγάλο κέρδος, πιστέψτε με...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου