"Κοινωνικοοικονομικοπολιτικοσυναισθηματικοί προβληματισμοί "

Κυριακή, 17 Μαΐου 2015

Φωνή βοώντος από την Κίνηση Πολιτών για την ανάγκη ενημέρωσης (έστω και τώρα) σχετικά με το αποχετευτικό

Επανομή  12/5/2015
ΠΡΟΣ:      τον Πρόεδρο και το  Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης  Αποχέτευσης του δήμου Θερμαϊκού
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:   Δήμαρχο - Δημοτικοί σύμβουλοι      

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για την λειτουργία του αποχετευτικού δικτύου της Επανομής

Αξιότιμοι κύριοι,
        Το έργο της αποχέτευσης της Επανομής, εκτός του ότι είναι το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων χρόνων στο δήμο μας, είναι κρίσιμης σημασίας για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Είναι ένα αναπτυξιακό έργο, που θα αναβαθμίσει ποσοτικά και ποιοτικά την οικονομική,  κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης μας. Επομένως η ολιγωρία στην ολοκλήρωση και λειτουργία του έργου έχει σε κάθε περίπτωση αρνητικό πρόσημο.
       Η απροθυμία που παρατηρείται στις δηλώσεις για την σύνδεση των κατοικιών στο δίκτυο αποχέτευσης, δεν είναι αδικαιολόγητη και δεν σημαίνει αδυναμία κατανόησης της αναγκαιότητας λειτουργίας του έργου. Είναι αποτέλεσμα όμως του φόβου για την υπερκοστολόγηση των συνδέσεων, σε μια εποχή οικονομικής δυσπραγίας, της εφαρμογής ενός μαθηματικού τύπου που δεν ταιριάζει στην δική μας πολεοδόμηση αλλά και της έλλειψης επαρκούς ενημέρωσης για την χρονική και τεχνική ολοκλήρωση του έργου. Η μέχρι τώρα πληροφόρηση των κατοίκων της Επανομής για την αποχέτευση θεωρείται αποσπασματική, ανεπαρκής και ατελέσφορη. 
         Επιβάλλεται λοιπόν να γίνει, υπό την αιγίδα του δήμου η της ΔΕΥΑΘ, μια ενημερωτική συγκέντρωση για τους κατοίκους Επανομής, όπου θα λυθούν απορίες, θα ακουστούν  επιχειρήματα, θα δοθούν απαντήσεις ώστε η δημοτική αρχή να επιτελέσει το καθήκον της για ένα δημοκρατικό διάλογο, να ικανοποιηθεί το περί  δικαίου αίσθημα των πολιτών και να λειτουργήσει καταλυτικά, σε θετική κατεύθυνση, στην ψυχολογία των κατοίκων.
 Παρακαλούμε για την κατανόησή σας ώστε να υλοποιηθεί άμεσα η ενημέρωση αυτή.
Με εκτίμηση
Κίνηση πολιτών Επανομής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου